Månadens bild

Månadens bilder ur kalendern för 2022 är från 2021

December: Midvintersolstånd på Plattfjället. Så här års orkar solen inte över horisonten, men är man ute mitt på dagen och beger sig upp på högre mark kan man få lite direkt soljus, och ljuset är rent magiskt!

November: Den "mörka årstiden" har börjat. Valppromenad på Påtsåive

Oktober: Flocken gör sina första barmarkstävlingar. Extra kul att tävla på gamla hemmaplan i Kristinehamn på SM. I cykelklassen lade doberman-ekipagen beslag på medaljerna, men i Canicross fick vi med oss en silvermedalj hem!

September: Fjället sprakar av färger, Wolfprintz Mova (parningsvalp efter Ulvang) väntar på farbror (Nymånens) Rurik

Augusti: På kvällsprommis med Ulvang i Sejvoviken

Juli: Kalla och Ulvang

Juni: Kiebli botaniserar i Ugglebol

Maj: Svan-span vid Kutjasbäcken

April: Mer inskolning - Kiebli tränar på stake out, i Maja-Linas trygga famn

Mars: Praoelever i spannet - Kiebli och Nippu får dra sitt strå till stacken

Februari: Beata och Gladys tar det kallt

Januari: Frida, Ingvild och Uther skådar ljuset - solen har återvänt

Månadens bilder ur kalendern för 2021 är från 2020

December: Känns dagen grå - sikta uppåt, ovanför molnen är det alltid vackert väder

November: Carpe Diem, Carpe Kiebli (eller leka tafatt med syrran på ren svenska)

Oktober: Strandhäng med Skyrunnervalparna - Nippu går rakaste vägen

September: Småvalparna hänger med och håller takten på sina första skogsutflykter

Augusti: Lite strandliv hör sommaren till - Badholmen i Tjautjas 

Juli: Lite "hemester" på cykelstigen till Pauki, med fint harrfiske

Juni: Allt är inte hundar - Maja-Lina slutar skidgymnasiet och vi firar examen

Maj: En dagstur i Ritsem i slutet av maj får sätta punkt för en rekordlång slädsäsong

April: Hemma i paradiset (Tjautjas) håller vi kursen rak

Mars: Sen slog Corona till och man fick vackert hålla sig hemma. Det kändes inte sådär jättesvårt i början ;)

Februari: Helt oförväntat fick vi möjligheten att köra på EM i Åsarna. Ett minne för livet!

Januari: Traditionsenligt kommer Lillvor, Göran och Nadja upp en vecka runt nyår! Här Maja-Lina och Nadja på slädtur!

Här är månadens bild ur Isandes Flocks kalender 2020 - årets tema är... 2019(!)

December: Första advent vid Veiki. Nog är det mörkt och trist så här års ;)

November: Snön kom tidigt, och så här i början av november hade redan kört många gånger över favoritfjället Nippuris.

Oktober: Bästa fan-klubben (Arn) kramar om Maja-Lina efter målgång i Terräng-SM, Umeå 2019. På leriga och snö-moddiga ängar stod man sig slätt utan spikskor på fötterna, men publikstödet gick inte av för hackor.

September: Det bär iväg på Påtsåive, med matte och Merak. September är bärplockartider. Med lite tur har frosten inte tagit blåbären ännu, och uppe på fjällkanten växer de godaste, sötaste bären. Det är också ett fint tillfälle att aktivera de äldre hundarna lite extra - Merak och Rurik får gärna hänga med när man plockar bär. Att fjället och skogen sprakar av höstfärger gör inte saken sämre!

Augusti: När man Får oväntat besök... Ulvang. Att fjällvandra i Norge är en speciell upplevelse, och god miljöträning för en husky. Det är långt troligare att man möter får eller kor på fjället än renar. 

Juli: Sommar i Sangis - Lisa och Singi. På sommaren är det skönt att bara ta det lugnt och svalka tassarna i vattnet - gärna i Sangis.

Juni: Supersnabb lunk med Nadja. En bubblare i vår atletiska flock är kusin Nadja, som visar gott gry både i löpning, på skidor och som slädhundsförare. Här från Jordgubbslunken i Rudskoga.

Maj: Sakta lunk med Merak och Rurik. Det behöver inte alltid gå fort när man är ute och njuter på vårisarna. Man vill ju dra ut på skidsäsongen så länge det går, och isen brukar vara farbar även om snön så gott som förvunnit.

April: Alitåive - Alla tiders. När solen börjar värma ordentligt i April är det härligt att komma sig upp på "riktiga" fjällen i väst. Här är det ofta snöföre långt in i maj, kanske till och med juni ibland. Alitåive är ett fjäll nordväst om Ritsem, vid Sitasjaure.

Mars: Sol i Sollefteå - Maja-Lina. Flocken har inte bara fyrbenta atleter av rang. Maja-Lina är en hejare både på längdskidor och i löparskorna - här från JSM i Sollefteå

Februari: Frostnupen och fokuserad - Ingvild. Ingvild har alltid fullt fokus på jobbet när hon har selen på. Vårt lilla ennergiknippe som alltid är pigg och glad

Januari: Njuter på Nippuris - Gladys. Att njuta på Nippuris är aldrig svårt, allra minst i början av Januari när man får möta midvintersolens strålar som värmer, om än inte kroppen så i alla fall själen!

 

Här är månadens bild ur Isandes Flocks kalender 2018 - årets tema är valpar.

December: Även mitt i "mörkaste" vintern kan vi njuta av solens strålar här uppe norr om polcirkeln. Att ta sig upp på tillräclig höjd för det gick i ett virvlande huj med Beata och hennes två valpar, Gladys och Singi!

November månads bild är av lite äldre datum - från 2010 närmare bestämt. Det året var det myyyyyyyket mer snö än vad vi har i år. Nymånens Uther, 5 månader gammal pumpar puder för fulla muggar!

Oktober 2017. Första mötet med snö för små (eller inte så jättesmå längre) valpar. Här är det Ulvang och Björgen - 5 månader gamla - som stormar runt på byns närmaste lågfjäll, Påtsåive. Det märks att de trivs med snö!

September 2017. Valparna som föddes i slutet av Maj är nu tillräckligt stora för att kunna hänga med på lite längre promenader. September är också månaden då skog och mark kläs in i flammande höstfärger i massor av nyanser av gult, rött, orange och brunt. Ulvang njuter av solnedgången uppe på Påtsåive!

Augusti 2017. Mer ö-äventyr. Kalla och Ingvild utforskar flottkalas-holmen.

Juli 2017. Sommar är lika med ö-spring, även för små valpar. Kul att leka tafatt på stranden!

Juni 2017. Beata bjuder sina valpar på midsommarlunch i det gröna. Ståplats i mjölkbaren är det som gäller.

Maj 2017 blev det babyboom i Isandes flock - det är därför vi har valptema i år (logiskt, eller hur?). Redan 2016 hade vi försökt para Beata, men den gången gick hon tom, så "för säkerhets skull" parade vi både Beata och Molinka den här gången. Den här gången visade de sig vara riktiga frögurkor båda två, och fick inte mindre än 8 valpar... var!!! Det blev verkligen fullt upp hela sommaren. Månadens bild är på Molinka med hennes småttingar - alldeles nyfödda!

April 2012 hade vi precis fått stifta bekantskap med lilla Nordvikens Molinka. En riktigt lättsam och duktig draghund som är trygg och stabil i alla situationer. När hon var liten satt öronen något "tätt"...

Mars 2006. Racystar Silver Spirit Aska, 4 månader (vår senaste Grönlandshund) myser på renskinnet i solksenet vid korv&kaffe-elden. Den här tiden på året är det så att säga säsong för sånt här.

 

Februari 2010. Nordvikens Tigeröga spanar in renen som under någon vecka strövade omkring utanför rastgårdsstängslet - helt obekymrad om våra hundar. Den var så pass cool att hundarnas jaktinstinkt inte vaknade riktigt, utan det blev mest ett nyfiket, ömsesidigt betraktande. När grannen började locka in renen i köket med brödkanter, så kom renskötarna och hämtade den till slut!

 

Januari 2008. Ylajärvis NM Merak (4 månader) gör utställningsdebut på Vinterfestivalen i Kiruna, i klassen Barn med hund (vad annars) med lillmatte. Husse och Matte hade spänt halsbandet lite dåligt så strax efter bilden tagits kröp han ur och tog en egen svängom på Kiruna torg!

Årets tema är valpar, såklart :) Här är några av de valpar som föddes hos oss förra året, och som flyttat till nya ägare. Yoie (Kulan), Jesse, Flow-Joe, Mo, Mora-Nisse, Petter Northug, Zola, Hellner (Dino) och Scott!

 

Här är månadens bild ur Isandes Flocks kalender 2017. 

December 2012. Ljuset här uppe norr om polcirkeln är magiskt så här års. Dagarna är korta men vidunderligt vackra, och åker man upp på högre mark kan man även här, norr om polcirkeln, få se en skymt av solen. På natten lyser månen eller norrskenet upp vår väg genom snö-inbakade skogar...

November 2014 - sista gången med fyrhjuling för året gick till Veiki och tillbaka, genom ett härligt vackert rimfrostat landskap. Maja-Lina springer som vanligt hellre själv än att åka fyhjuling och agerar hare för spannet, bestående av Lycka, Uther, Beata Molinka, Merak, Rurik, Arn och Pongon. Andreas bakom styret...

Oktober 2011. Det här året kom kylan före snön, och det var mycket vackert promenadväder. Det passade bra då Ylajärvis ET Lycka, hennes bror Arn och mamma Titti JR hade kommit till oss tidigare på hösten.

September 2014. Ett av våra bästa smultronställen är Dajma-kojan i nordligaste Jämtland. 2014 kom vi dit alldeles i slutet av September och överaskades av mängden höstfärger som fortfarande fanns kvar. September när det är som bäst!

Augusti 2008. Frida, Andreas och alla hundarna hade varit på långvandring från Sulitelma till Saltoluokta. Där fick matte Maja-Lina återförenas med sin Pongo - här vid Langas strand!

Juli 2012: Jag skulle fota solnedgången vid Pojkarnas Ö, Rensjönäset i Jämtland - då dök linslusen Merak upp framför kameran, och den planerade bildens oplanerade inslag gjorde den sååå mycket roligare! 

 

Juni månads bild är tagen 2013. Midsommaren firas i Sangis. Uther är redo för dans runt stången med en vacker krans som han fått av Tyra.

Maj:

April:

Mars:

Februari:

Januari: