Varggyllens Troll

Hos Matti och Stina på Working Husky kennel hittade vi Vargyllens Troll. Vi hade egentligen en annan hane i åtanke, men när vi såg Troll ändrade vi oss. Ett flytande vägvinnande steg, trevligt sätt - kanske något försiktig i sättet mot nya manliga bekantskaper. Kalla och Troll kändes som att de passade väldigt bra ihop och trivdes omedelbart utmärkt tillsammans.

Troll är ännu ung, och därför inte prövad på Mattis längre turer. Stina har kört honom på "kortare" turer nära Skabram, och han ser enligt henne mycket lovande ut. Som längst är han körd 4-5 mil utan att visa tendenser på att tröttna. Han beskrivs också som lyhörd - här är en film när han är på promenad med Stina Johnny och Annie

Troll är faktiskt brorsbarn till vår egen Fugitives Beata, så det blir lite som att vi korsar ihop våra egna två linjer (XCountry och Trailrunner). Trolls pappa och mamma, Fugitives Panik och Fugitives Prada är båda fullmeriterade för Polarhundschampionat, men har inte fått det ansökt/registrerat ännu. Bakom Prada hittar vi bland annat Run Before Beautys Homer, som som ursprungligen gick med Jenki Lindgrens spann och plockade flera förstapriser i sprint. Senare ägdes/tävlades han av Trond Hansen, som är känd för att köra medeldistans i sprint-fart. Homer har fått fyra kullar med fyra olika uppfödare, så det är uppenbarligen fler som sett det intressanta i denna hund.

 

Stamtavla

Vargyllens Troll

Kalla och Troll

Troll

Troll