Skijoring

Skijoring är sporten att åka skidor med hund, med eller utan pulka. Vi tycker att det är det roligaste sättet att träna/tävla med sin hund. Även om det tyvärr är alldeles för ovanligt att folk tävlar med just siberian huskies är det förmodligen ett väldigt vanligt sätt att träna, då de flesta huskyägare bara har en eller två hundar och då blir det tyngre med släde.
Det är inte självklart att en husky grejar att gå på framåt med driv när den går ensam. Många som funkar utmärkt i spann framför släde ser inte riktigt meningen med att dra när de blir ensamma med husse eller matte, men vi har hittills inte sett det omvända - att en hund som går fint framför skidor inte funkar lika bra framför släden i ett spann. Här har vi kombinerat en av våra bästa skid/slädhundar med en hane som gjort fantastiska resultat skidhund, och som än idag som 13-åring går med bra driv och mycket kraft i draget.
17/7-2022 föddes 2 tikar och 5 hanar. Tyvärr var två av hanarna (Paint och Palomino) så små och svaga att de dog ett par dagar efter födseln. En tredje hane, Tinker (som också var liten och svagare än resten) klarade sig 4 veckor med mycket extra hjälp och stöd, men utvecklades inte som han skulle och fick somna in efter 4 veckor.
De fyra som vi har kvar frodas och utvecklas som de skall, och har just nu arbetsnamnen
Isandes Skijoring Ture - Hane (Tingad)
Isandes Skijoring Vinna - Tik (stannar här)
Isandes Skijoring Tjidjas - hane (Tingad)
Isandes Skijoring Leki - Tik (stannar här)
Nu har de fyllt 5 veckor!
e.Välije Rudak S63654/2009
 
Nyfödda:
1 vecka:
2 veckor:
Ture, 
Vinna,
Tinker, 
Tjidjas, 
Leki
3 veckor:
4 veckor:
Tjidjas
Ture
Vinna
Tinker
Leki
5 veckor:
Tjidjas
Vinna
Leki
Ture